dimarts, 3 de gener del 2012

Una empresa de Taradell comercialitza la primera pasta fresca per a celíacs

Notícies


Font: elter.net

L’empresa de Taradell Sempreteca acaba de llançar al mercat la primera pasta fresca de Catalunya i l’Estat espanyol adreçada a celíacs. Després d’observar un buit en el mercat pel que fa a productes de pasta adreçats a persones que no poden ingerir gluten, Sempreteca i l’empresa vigatana ERRE, dedicada als productes cuits artesanals, van decidir apostar per l’elaboració d’una pasta feta a partir de la combinació de cereals absents de gluten amb fècules.

Un any després, Sempreteca ha llançat aquesta pasta que es comercialitza sota dos noms diferents: com a Pastassana en botigues especialitzades, i com a Sempreteca en la resta d’establiments.

Amb tot, i per la textura dels propis ingredients, aquest és un producte que no solament es dirigeix a les persones celíaques, sinó també al gran públic.

En els darrers anys, i arran de la millora dels diagnòstics, els casos de celíacs han augmentat, fet que ha provocat una proliferació de productes específics que eliminen el gluten de la seva base. És per això que des d’aquesta empresa de Taradell són conscients que ben aviat tindran la competència d’altres grans grups del sector de l’alimentació.

La presència de Sempreteca als establiments comercials va començar a gestar-se a finals de 2011 i encara ara és força minsa, si bé ja es distribueix en una gran superfície com és la del El Corte Inglés. Amb tot, l’aparició dels productes de Sempreteca coincideix amb l’entrada en vigor des d’aquest 1 de gener d’una normativa que regula la indicació “sense gluten” a les etiquetes dels productes.