dissabte, 3 de desembre del 2011

Apunts sobre el ple del mes de desembre

Ajuntament



Font: Ràdio Taradell

El ple municipal del mes de desembre no va tenir temes de pes, però sí diferents punts de certa consideració i interès. Entre ells, es va informar que els carrers afectats per les obres del nucli antic quedaran oberts durant les festes nadalenques.


L'alcalde Lluís Verdaguer va explicar durant el ple del passat dijous que els carrers del nucli antic quedaran oberts durant les Festes de Nadal. Tal i com informa i es pot escoltar a la web de Ràdio Taradell, com que les obres no s'acabaran a finals d'any pel seu endarreriment, "el compromís de l'empresa és que el 23 de desembre (últim dia que treballaran abans de Nadal) quedin tots els passos oberts i per tant, a nivell comercial, no hi haurà afectacions", segons l'alcalde. Després de les festes es reprendran les obres. Verdaguer va comentar que "intentaran deixar fins i tot, no el paviment però si les lloses del que queda de La Plaça, i després de les festes, començaran amb el carrer de la Vila".

Per altra banda, aquesta setmana està previst que s'obri el carrer del Joc de la Pilota (el tros que va del bar Tuneu a Can Mascarell) tancat al trànsit durant les darreres setmanes. Per tant, i en aquest sentit Verdaguer explica que "a partir de la setmana que ve els vehicles podran circular pel mig de la plaça". En canvi però, "ara es tallarà el carrer de la Vila fins que pleguin per les festes de Nadal".


El ple també va aprovar que Jordi Baucells sigui el representant local a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Taradell substitueix a l'alcalde, Lluís Verdaguer, que fins ara era el representant taradellenc. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una entitat que vetlla pel compliment màxim de les energies renovables i l'estalvi energètic.

Altres punts són l'aprovació d'un conveni amb el Consell Comarcal per asfaltar el camí de la Casanova del Cunier. Concretament, és el tram que va des del Cunier fins a El Colomer. Segons Lluís Verdaguer, "intentarem que connecti amb un camí que ja hi ha asfaltat i que connecta directament amb Tona". El projecte forma part del Pla de Camins i amb un ajut del PUOSC, el Consell finançarà el 50% de l'obra. Del 50% restant, un 90% anirà a càrrec dels veïns i el 10% se'n farà càrrec l'Ajuntament. Les obres està previst que no comencin fins el 2012.

Tres plans d'ocupació per al 2012

Al ple també es va informar que Taradell ha rebut tres plans d’ocupació de cara el 2012 que destinarà, dos a reforçar la Brigada i l’altre, amb un perfil de tècnic de Turisme, per l’Ecomuseu del blat. Des de l’oposició van demanar que “les persones contractades siguin de Taradell”, un fet que l’alcalde va estar-hi d’acord “sempre que compleixin els requisits que ens demanen, que a vegades és difícil". Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors aturats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social en col·laboració amb entitats locals, amb òrgans de l'Administració general de l'Estat i de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, amb universitats i amb entitats sense finalitat de lucre. Les persones beneficiàries han de ser necessàriament aturades, inscrites en el servei públic d'ocupació com a demandants de feina. .

En l'apartat de mocions, destacar que ERC proposa crear un grup de treball que vetlli per l'Ecomuseu del blat. Jordi Freixas, portaveu d'ERC, va explicar que la proposta "està oberta i que el grup inclouria la UVic, l'equip de govern, els partits de l'oposició, la Comissió dels Tonis, el Mas el Colomer, comerciants de Taradell i altres entitats vinculades al poble". Freixas va destacar que "és un pas endavant i definitiu per liderar aquest projecte després de les diferents reunions mantingudes fins al moment". Va assenyalar que "és un projecte molt important que tindria tant fruits a nivell cultural, econòmic com turístic i que servirà per dinamitzar l'activitat a Taradell, que és l'embrió del projecte" i va demanar "sumar esforços". Lluís Verdaguer, alcalde del municipi, va dir que "la finalitat del consistori és ser-hi, i va comentar que una de les persones que s'agafi pels Plans d'Ocupació es destinarà a l'Ecomuseu". Verdaguer també va anunciar "alguna aportació econòmica en el pressupost de l'any que ve". La moció aprovada recull que aquest grup de treball s'ha de formar en el termini de dos mesos.

Desencalles les obres al terreny del col·legi Sant Genís

Finalment, en les properes setmanes podrà començar la construcció dels pisos i espais comercials en el terreny situat a l'antic edifici del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, enderrocat abans de l'estiu i que fins ara no havia pogut començar les obres "per una dificultat de com estava classificat el terreny en el POUM" va explicar Lluís Verdaguer. En aquest sentit, s'ha hagut de fer una modificació dels terrenys de l'antiga escola perquè després de la permuta que es va fer per poder construir l'altra escola, ara els promotors puguin fer els pisos que hi estaven previstos. Verdaguer va explicar que "finalment el projecte s'ha desencallat perquè els promotors estaven obligats a fer una cessió del vial públic i aquesta cessió, d'alguna manera impedia que poguessin utilitzar el subsòl d'aquest vial públic per fer els pàrquings pertinents".

La solució ha estat una modificació. En lloc de cedir el vial públic "el què fem és que els promotors, sent els propietaris de tot el terreny, el que fan és una cessió de dret d'ús d'aquest vial superficial, la planta baixa". Per altra banda, "el vial passa a ser d'ús públic".

Des de l'oposició, els tres grups polítics van coincidir en destacar que "finalment s'hagi pogut resoldre un problema que s'ha allargat massa".