dissabte, 8 d’octubre del 2011

Taradell s'adhereix a l'Associació de Municipis per a la Independència

Notícies

Font: Ràdio Taradell

El ple de l’Ajuntament de Taradell celebrat aquest dijous va aprovar l’adhesió a la futura Associació de Municipis per a la Independència, una organització que agrupa a diferents ajuntaments catalans per tal de defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació.
L’entitat va ser fundada el 12 de setembre del 2011 pel ple municipal de Vic a instàncies del seu alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU) i ja compta amb diversos municipis catalans. El ple va aprovar la proposta per unanimitat, tot i que Josep Ricart (PxC) va deixar clar que en els seu programa electoral “no hi portàvem la independència”. Verdaguer va assenyalar que “Taradell va ser pioner en aquest sentit després de la gran moguda del 13-D” i que “creiem que hi hem de ser des del principi per poder començar a negociar des del primer moment”.

D'altra banda, l'Ajuntament de Taradell amb els vots de tots els regidors de la corporació municipal va aprovar l’acceptació de la subvenció per part de la Generalitat pel curs 2010-2011 per a les escoles bressols municipals La Baldufa i La Xarranca. La destinació que farà el Departament d’Ensenyament serà de 59.200 euros per a  La Baldufa i de 107.200 euros per a La Xarranca.

Padró de Taradell

Taradell té 6.211 habitants. Així es va comunicar en el ple de dijous en la revisió de padró d’habitants del municipi en el que va establir que a data d’1 de gener del 2011 hi havia censades 3.045 dones i 3.166 homes.