dimarts, 11 d’octubre del 2011

L'oposició a l'Ajuntament de Taradell proposa una consulta popular sobre els canvis de circulació

Notícies

Font: Ràdio Taradell

Dos dels partits a l'oposició a l'Ajuntament de Taradell han proposat fer una consulta, perquè els veïns de Taradell diguin si els canvis de circulació al centre del poble són encertats o no. Aquesta modificació va tornar a generar un ampli debat durant el ple municipal de dijous passat, amb moltes crítiques per part dels grups d'Esquerra (ERC) i Solidaritat (SI).

Des d'ERC, Jordi Freixas va retreure a l'equip de govern que “tal com està quedant la circulació, no acaba de funcionar”. I va instar Verdaguer a repensar-s'ho: “No passa res. Es tracta de millorar, de donar-hi una volta. Estudiem-ho”.

Des de SI, Jacint Casadevall també va defensar una consulta perquè decideixin els veïns si cal modificar la circulació, sobretot al passeig Domènech Sert. “Molta gent ens ha fet arribar la seva preocupació que aquests canvis no representen cap millora”, va dir Casadevall.

Un cop més, l'alcalde, Lluís Verdaguer, va tornar a defensar els canvis, insistint que, a la llarga, tothom ho entendrà i va informar sobre l'estat de les obres del casc antic. Va assegurar que avancen a bon ritme i que es podrà complir el calendari previst, és a dir, que estiguin enllestides abans de finals d'any.

Segons va explicar Verdaguer, s'han trobat menys incovenients dels previstos. “Crèiem que trobaríem pedra molt abans i només se n'ha trobat a l'alçada de Can Barfull, allà sí que va ser una mica dur, però en el tram de La Plaça no se n'ha trobat gens”, va explicar. “L'obra va relativament ràpida, va bé, tenint en compte que és una obra molt complexa, pel fet de fer-se al cor del poble, on segurament és més complicat fer-hi obres”.

Verdguer també va justificar perquè s'han tret les alzines sureres que hi havia davant de Can Tuneu. “Havíem rebut bastantes queixes dels veïns, que les volien fora, perquè no és un arbre de fulla caduca i, per tant, a l'hivern fa ombra, i perquè feien aglans. A més, vam veure que l'alzina surera no és un arbre autòcton de Taradell”. “Només era decoratiu”, va concloure.

Més bancs

El grup d'ERC també va demanar que s'instal·lin més bancs al parc d'El Pujoló. “Hi ha molta gent a les tardes, perquè és una zona propera a les escoles i és un bon lloc per passejar i passar-hi la tarda”, va dir Freixas. Ara, l'equip de govern ho estudiarà.