dilluns, 19 d’abril del 2010

L'Ajuntament ja té el finançament de la piscina i de la biblioteca



Ajuntament

El 9 Nou. La carambola, tal com va anomenar l’operació l'alcalde , implica diversos canvis de destinació de subvencions pactades amb la Diputació i la Generalitat.

ERC va demanar que el canvi de destinació dels ajuts no signifiqui que l'Ajuntament hagi de finançar amb recursos propis la piscina.

L’Ajuntament de Taradell assegura haver trobat la fórmula per desencallar les obres més importants projectades en aquest mandat municipal, que restaven pendents a l’espera de concretar el finançament per executar-les.

L’alcalde, Lluís Verdaguer (CiU), va revelar en el ple de dijous que el consistori té lligats els ajuts necessaris –alguns subjectes, de moment, només a un pacte verbal– per fer les obres de la biblioteca i reprendre la construcció de la piscina coberta, ara encallada.

L’aprovació d’una modificació de crèdit –en la qual es detallava l’aportació d’una subvenció de la Diputació de 200.000 euros– va servir per certificar el primer pas de l’operació que orquestra Taradell.

La partida rebuda de la Diputació, que s’havia de destinar inicialment a la piscina, servirà per finançar el projecte de la Biblioteca Antoni Pladevall, que ja rep una altra subvenció del Ministeri de Cultura de 200.000 euros. Amb aquestes aportacions, el finançament de la biblioteca –l’Ajuntament vol que l’obra s’executi abans d’acabar el mandat– quedarà solucionat.

ERC, que es va abstenir en la votació de la modificació de crèdit, va demanar que el canvi de destinació dels ajuts no provoqui que l’Ajuntament hagi de finançar amb recursos propis la piscina. “Després, els diners de la piscina els haurem de posar nosaltres?”, es va preguntar el regidor republicà Lluís Rodríguez.

L’alcalde, que va negar que el cost de la biblioteca s’hagués encarit, va avançar que el projecte de la piscina coberta també serà subvencionat. L’aportació depèn d’un pacte verbal amb el Departament de Governació i Administracions Públiques, que facilitaria un ajut associat a la reforma del nucli urbà. Així, la Generalitat resoldria un “error” –tal com ho va definir l’alcalde– per una subvenció anterior no concedida, que havia de permetre fer la biblioteca. “És la jugada que volem fer”, va resumir Verdaguer.

Taradell solucionaria, així, la construcció dels dos equipaments. El finançament de la piscina, una obra que ha portat molts maldecaps a l’Ajuntament, s’acabaria de cobrir amb la venda d’un solar del sector del Vivet. El consistori entén que amb els recursos assegurats, la construcció de la piscina podria començar en aquest mandat municipal.

Font: El9Nou