dijous, 7 de gener del 2010

Situació de les carreteres per accedir a Taradell

Noticies

En aquests moments la millor carretera per accedir al poble és la que puja per Santa Eugenia de Berga que ja sol ser la més recomanable en aquests casos i a més a més ha estat netejada per la maquina llevaneus.

La carretera de Mont-rodon sempre és un problema en aquests casos perquè té pendents pronunciats. La web de la Generalitat diu que calen cadenes per pujar-hi però des de les 6 de la tarda hi ha la màquina llevaneus treballant (veure video) i sembla que molts cotxes han pogut utilitzar-la sense cadenes. Val a dir que a mesura que avanci la nit i baixin les temperatures la carretera anirà lliscant cada vegada més i no és massa recomanable utilitzar-la.

La carretera que puja per Sant Miquel de Balenyà té forces dificultats per la seva tipologia de pendents pronunciats i forces revolts, sobretot a la de Vilasis, i aquest fet dificulta fins i tot la tasca de les maquines llevaneus que no poden maniobrari be. És doncs poc recomanable.

Finalment hi ha la carretera que va cap a Viladrau, coneguda com la collada de Taradell, que és la menys recomanable de totes per la quantitat de neu que hi ha caigut. Si s'ha d'anar a Viladrau es recomana anar per Sant Miquel de Balenyà i Seva.

Recordem que l'eix transversal està tallat de Santa Coloma de Farners a Calldetenes i que el tram que ve de Manresa es fa amb dificultats. La C-17 presenta dificultats a l'alçada d'Aiguafreda però no està tallada.