dilluns, 30 de novembre del 2009

Avui comencen els actes dels Tonis 2010 amb la inauguració d’una exposició sobre Joan Amades

Agenda


La comissió dels Tonis de Taradell va presentar la setmana passada els actes que organitzarà amb motiu de la Festa de Sant Antoni Abat 2010 i que aquest any s’han avançat per poder sumar-se a la celebració de l’Any Amades i també per poder dedicar un complet homenatge durant la Fira de Santa Llúcia a l’escloper de Taradell, Jordi Coll, que es va morir aquest any.

Els actes comencen avui amb la inauguració d’una exposició itinerant al centre Cultural Costa i Font de Taradell sobre el cinquantè aniversari de la mort de Joan Amades, autor del Costumari català.

L’altre gran acte abans de la festa dels Tonis, es farà el cap de setmana del 13 de desembre i serà aquest gran homenatge a Jordi Coll, l’últim escloper de Catalunya i veí de Taradell. Durant aquell cap de setmana el grup de recerca local presentarà informació que ha recopilat sobre Jordi Coll i també es presentarà el llibre ‘El femer fa graner’ del grup de recerca del patrimoni de la Universitat de Vic, elaborat per Cinto Torrents a partir d’una sèrie d’investigacions sobre el món rural fetes des del 1995, la majoria d’elles a Taradell.

La Festa dels Tonis 2010 serà un homenatge a Lluís Bosch

Pel que fa a la festa dels Tonis, tindrà lloc del 8 al 10 de gener. Destaca que tota la festivitat servirà d’homenatge a Lluís Bosch, més conegut com en Tresó, històric membre de la comissió dels Tonis. Altres actes seran la fira duros a quatre peles de l’Associació de Botiguers, un monogràfic amb exposició inclosa sobre Pere Cantal i la seva tasca de recuperació de guarniments de cavalls, l’elecció de l’hereu o el pregó, que enguany farà la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas.

Qui creus que serà l'Hereu 2010?

Taradell Bloc va obrir la setmana passada una enquesta per poder votar qui voldries que fos l'Hereu 2010. Fins al moment ja han votat 62 persones i hi ha una forta competència al capdavant de la classificació entre l'Adrià Ramírez i l'Omar Codinachs.


Els candidats a Hereu 2010 son 9 taradellencs que les entitats del poble han escollit entre els 42 nascuts el 1984. Per votar l’Hereu “oficialment” caldrà omplir la butlleta de votació que trobarà adjunta als números pel sorteig de dues paneres on també hi ha el tiquet del tast del porc. Aquestes butlletes les podeu deixar a les bústies del Cafè de Can Costa i Font, a Rosa Moda i a l’Àrea de Serveis de Taradell, establiments on també podeu adquirir-les.

Reportatge de El 9 TV



Presentació dels actes



Més Informació: Elter.net
El 9 Nou

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que sempre s'ha donat prioritat que l'Hereu i la pubilla sigui algu de l'Esbart...

Crec que hi ha altres persones, com l'Omar Codinachs, en Marc Cuenca que estan a altres entitats com el Consell i sempre tenen bon tracta amb la canalla del CAU i Futbol. També hi ha altre gent com en Josep Ma Freixas que està a Protecció Civil o en Francesc Reixach !

Crec que saria bona opció i votar gent que no sigui de l'esbart.

Anònim ha dit...

que jo sàpiga d´hereu que sigui de l´esbart no n´hi havia hagut mai cap fins aquest any

Anònim ha dit...

JO HE DIT HEREU I PUBILLA. ESTIC D'ACORD AMB TU PERÒ MAI S'HAVIA PRESENTAT CAP CANDIDAT DE L'ESBART.

Anònim ha dit...

Jo també penso que sempre tan hereu com pubilla es mira més l'implicació dels pares que no la dels propis hereus en aquest cas, jo crec que tan l'Omar, com en Marc Cuenca són els que més s'ho mereixen ja que són els més implicats en el dia a dia del poble, tot ha canviat però això encara no!!! En Miquel Vivet no era de l'Esbart? Si feu una estadistica ja veureu el tant per cent de pubilles i hereus de l'esbart.

Anònim ha dit...

jo em pensava que el tan per cen que posava aqui la web era real?i si fora aixins auria set l'adria,o l'omar que ambdos estan vinculats amb el cau o esbart i el consell de joventut.No acabo de veure clar el sistema de la tria de l'hereu.Moltes felicitats per a l'escullit!