dijous, 5 de febrer del 2009

Taradell presenta nou projectes al FEIL per un valor de 1.037.859 €

Ajuntament


A mitjans d’aquest any veurem un gran rebombori d’obres al poble i abans d’acabar l’any els taradellencs disposarem d’una nova pista de futbol sala a la Roca, un nou espai enjardinat per a Can Costa, una nova zona verda al carrer de Vic, la renovació de la Plaça del Sol i tot un seguit d’arrengament d’asfaltat de carrers entre altres coses.

Tot això es farà a amb el milió d’euros que Taradell rebrà del Fons estatal d’inversions locals (FEIL). Aquest fons, creat amb 8000 milions d’euros, és una de les mesures del govern estatal per tal de dotar als ajuntaments de diners per realitzar millores en l’obra publica del municipi i alhora crear ocupació. L’import exacte que li ha pertocat a Taradell és de 1.037.859 € ja que aquest és un fons que es reparteix en funció del número d’habitants de cada municipi (177,8 €/habitant).

En el darrer ple de la setmana passada el consistori va presentar els nou projectes que vol desenvolupar amb aquest fons i que podeu veure gràficament en la presentació que encapçala aquesta noticia.

1) Renovació de l'enllumenat públic de diversos sectors del nucli urbà

Té un pressupost de 32.739,07 €. Un durada de tres mesos i afectarà als carrers de la Vila, Barceloneta, de França i de Sant Sebastià. Pretén millorar l'enllumenat substituint quadres elèctrics, punts de llum i les línies aèries, resolent els problemes de seguretat i adoptant criteris d'eficiència energètica i de disminució de la contaminació lumínica.

2) Urbanització de la zona verda del carrer de Vic, cantonada amb el carrer de la Vilanova.

Te un pressupost de 87662.45 € i una durada de 5 mesos per la seva execució. Pretén urbanitzar la zona amb la creació d'una línia d'aparcaments en bateria, la creació d'un camí peatonal, la integració de l'estació transformadora dins del parc amb unes grades de fusta, la plantació d'herba resistent i de baix manteniment, la plantació d'arbres, la supressió de barreres arquitectòniques i la col•locació de jocs infantils.

3) Millora d'una part dels jardins de “Can Costa”.

Té un pressupost de 56.452.84 € i una durada de 4 mesos la seva execució. Vol adequar un espai dins dels jardins de “Can Costa”, amb la creació d'una zona destinada a les persones de la tercera edat. Tindrà dos nivells, adaptant-se al desnivell existent en el terreny. En un d'ells si situa una pista de petanca amb un gran banc per presenciar el joc. En l'altre nivell es situa una zona de descans amb bancs situats en forma circular.

4) Pista poliesportiva a la urbanització de “La Roca”.

Té previst un pressupost de 96111.66 € i una durada de les obres de 4 mesos. Te com objectiu crear una pista poliesportiva descoberta, formada per un paviment de formigó, el marcatge de les línies de joc, el ballat de la pista, l'acondicionament de l'entorn, la plantació d'arbres i col•locació de mobiliari urbà. Esta previst fer-la en la zona d'equipaments municipals que hi ha sota del restaurant de la Roca.

5) Renovació de la plaça del Sol.

Té un pressupost de 135.515.77 € i dona resposta a una demanda dels veïns de la zona que volíem donar resposta aquest any amb la brigada municipal i que ara podrem fer amb aquest ajut de forma més complerta. Es previst que les obres durin 4 mesos. Vol millorar les deficiències d'aquest espai substituint el paviment de llambordes, del sistema de desguassos d'aigües fecals, una nova canalització per aigües netes, la canalització per el subsòl de la línia telefònica, la substitució dels jocs infantils, la col•locació d'una balla per protecció de caigudes, el drenatge del perímetre de la pista i la plantació d'arbres.

6) Renovació i millora de diversos jardins del poble.

Te un pressupost previst de 65957,03 € i una durada estimada de 5 mesos. Pretén millorar la jardineria de tres rotondes ( carretera de Santa Eugènia entrant al poble, carretera de Viladrau o de la T i la de l'Atlantida) i de la jardineria del sector de Ca l'Iglésias. Es vol suprimir el sistema de rec per aspersió per un de goteix i la substitució de la vegetació existent per un tipus de plantes de baix manteniment i rec.

7) Renovar l'asfalt dels carrers a la zona del camp de futbol.

Té un pressupost previst de 117655.50 € i una durada de 4 mesos. Pretén renovar l'asfalt dels carrers Centenari Lluïsos, Joan XXIII, Guifré el Pilós, Puigmal, de les Abelles i de Sant Jordi. Es sanegen les zones amb base irregular, la formació de rases per el pas de serveis a les cantonades, per facilitar en el futur el soterrament de les línees aèries, així com la substitució de reixes d'evacuació en mal estat.

8) Millora del paviment a diferents carrers de la població.

Té un pressupost previst de 199304.01 € i una durada de 4 mesos. L'objectiu és renovar el paviment dels carres de Guillem de Montrodon, del treball, del Vivet, dels Avets, del President Macià, del 31 de Juliol, de Can Codina, de Salvador Espriu i el passeig de Sant Genís. Preveu les mateixes actuacions que el projecte anterior.

9) Instal•lació de bombes de calor, aïllament de conductes exteriors, xarxa elèctrica de les bombes, nou software i anul•lar lucernari de la coberta de la sala d'actes de “Can Costa”.

Té un pressupost de 246.446,54, una durada prevista de 5 mesos i vol millorar el rendiment i la seguretat del sistema de condicionament d'aire de “Can Costa”.

Els criteris

Segons va explicar l'alcalde en el Ple i es recull a la web de l'ajuntament, els criteris que han seguit els responsables d’escollir aquests projectes han estat la priorització de les actuacions que suposin un estalvi en subministraments energetics i despeses de manteniment i que acomplissin les condicions basiques que demana la llei que regeix el fons:

• Els projectes no han d'estar previstos en el pressupost del 2009.
• Han de ser actuacions en espais municipals i no es poden cofinançar amb altres aportacions de l'administració o per contribucions especials.
• Han de finalitzar abans del 31 de desembre d'enguany.
• En el procediment d'adjudicació que s'utilitzi en cada projecte s'ha de valorar el fet de promoure ocupació entre les persones en situació d'atur.

Font: Ple municipal i web de l'ajuntament