diumenge, 27 d’abril del 2008

La Generalitat premia un reportatge televisiu de la periodista taradellenca Mercè Cabanas

Noticies

La Generalitat de Catalunya ha atorgat aquesta setmana els Premis al Civisme als mitjans de Comunicació 2007 i en la modalitat de televisió el guardó ha estat per el reportatge televisiu “Condemnats a treballar” de Jordi Miras, Albert Ponsatí, Lluïsa Tarrida i la taradellenca Mercè Cabanas.

Els premis de Civisme guardonen els treballs o conjunts de produccions que hagin sobresortit pel seu tractament dels valors cívics i pel seu impacte social en l'àmbit de la comunicació. “Condemnats a Treballar” va ser emès al Canal 33 el dia 1 de setembre de 2007 dins el programa Màster ja que el reportatge va ser el treball final del Màster en Innovació i Qualitat Televisiva de la UAB-UPF i TVC.

El reportatge "Condemnats a treballar" exposa un repte actual de la Justícia. El treball en benefici de la comunitat per penes menors a través del testimoni de cinc persones que han complert Mesures Penals Alternatives (MPA) a Catalunya per haver comès delictes o faltes sense haver d’anar a la presó. Es tracta d'un document audiovisual inèdit a Catalunya perquè mai s’havia tractat a televisió en forma de reportatge malgrat que ha tingut molta presència informativa en els darrers mesos com a conseqüència de l’enduriment de la legislació penal i l’extensió dels Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC).

La Mercè Cabanas que va coordinar l'exposició de "30 anys de diaris en català" que es va exposar a Can Costa el passat mes de juny (foto superior), està actualment vivint a Mèxic DF motiu pel qual no va poder ser present el passat dimarts al Palau de La Generalitat a recollir el premi de les mans de Jordi Ausàs, nou Conseller de Governació.

Tot i així des de la capital mexicana ens ha volgut enviar un missatge per compartir l'alegria del premi: “Com diu un dels meus companys volia compartir amb vosaltres aquest moment d’alegria i il•lusió i enviar-vos un sincer record ja que entre tots heu contribuït a formar-me personalment o professional. I no vull deixar passar l’oportunitat d’agrair-vos-ho".

Des d'aquí la nostra més sincera Felicitació Mercè!


Els premiats (sense la Mercè) amb el Conseller de Governació Jordi Ausàs

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'afegeixo a les felicitacions per tots ells en especial per a la Mercè, que no sempre se li ha reconegut la seva feina.
Felicitats Mercè!!!